Dazkırı Ziraat Odası

Tarihçe

1963 yılında Yaşar Nebi Ürem ve Abdurrahman Oktay tarafından eski Belediye meydanından bir yer kiralayarak Dazkırı-Evciler-Başmakçı ilçeleri üreticilerine yol göstermek ve hizmet edebilmek amaçlı Dazkırı Ziraat Odası kurulmuştur. Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım ve Orman Başkanlığınca bir cüzi aidatların kesilmesi bir  yasaya bağlanarak 6964 sayılı Türkiye Ziraat Odası Birliği kanun ve nizamnamesinin 20. maddesi doğrultusunda üreticilerden her yıl bir defaya mahsus olmak üzere bir cüzi aidat kesilmesi karara bağlanarak Dazkırı Ziraat Odası faaliyetlerini Yaşar Nebi Ürem Başkanlığında sürdürmüştür.  Dazkırı çiftçilerimizden olan İsmail Özkan’ ı Oda’ da memur olarak almıştır.

Dazkırı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Nebi Ürem Oda meclis Başkanı Abdurrahman Oktay, Osman Onaran ve Ramazan Pala (Yönetim Kurulu Üyesi) ile göreve başlamışlardır. 2001 senesinde Başmakçı İlçesi kendi Ziraat Odasını kurarak odamıza kayıtlı olan üyelerimiz Başmakçı Ziraat Odasına aktarılmıştır. 2005 senesinde Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Gürçam yönetiminde, Belediye Başkanı Hüseyin Gürçam’ dan Belediye Lojmanları altındaki 100m² dükkan satın alarak iç donanımı aynı yıl tamamlanıp hizmete açılmıştır. 2009 yılında Evciler İlçemizdeki çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek amaçlı Evciler İlçemize Dazkırı Ziraat Odası Başkanlığına bağlı Evciler Ziraat Odası Şubesi açılmıştır. 2010 senesinde Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Gürçam yönetiminde Sağlık Caddesinden 1.270m² arsa satın alınarak tarım aletleri deposu yapılmıştır aynı sene içerisinde Ziraat Odası Demirbaşına 130 Adet Tarım Aleti alınarak çiftçilere ücretsiz kullanıma sunulmuştur. Bugün Dazkırı Ziraat Odasının kendi malı olan işyerinde 4 personel ve Evciler Ziraat Odası Şubesindeki 1 personel ile oda faaliyetini sürdürmektedir.